logo Villa Verdi

Nieuwste trends maatpakken en mannenkledij

Eén ding is duidelijk, het maatpak zelf heeft het niet gemakkelijk gehad in 2021. Het vele thuiswerken heeft ons veranderd in een chronisch joggingpak. Maar voor de echte liefhebbers zal het pak nooit verdwijnen en nu de kantoren en het normale leven zich weer lijken te hervatten, is het misschien tijd de trends van dit moment eens onder de loep te nemen.

1. Ruitjespatroon stelt nooit teleur

Wil je net even wat meer aandacht trekken dan het standaard effen pak, ga dan voor het ruitjespatroon. Zorg er hierbij wel voor dat je met de rest van je look (das, kapsel, schoeisel) niet te veel buiten de lijntjes kleurt, anders kan het geheel iets te schreeuwerig overkomen. Daarentegen mag je wel helemaal losgaan in het contrast tussen je patroon en de rest van je pak. Daar mogen de niet-ruitjesdragers dan gerust iets van vinden.

2. Een pak in aardetinten

Cognac, bruin en terracotta beleven momenteel een opleving in de mode. Pakken in deze kleuren konden daarom niet uitblijven. Je steekt hiermee ook lekker af tegen de grijze, blauwe en zwarte pakken van je collega’s zonder je serieuze look te verliezen.

3. Double breasted

Een op maat gemaakt driedelig pak is het ultieme kostuum. Als je het draagt met een double- breasted jasje, geeft dat het gevoel van decennia terug, waarbij vette strak geknipte kapsels en dure schoenen de norm waren. Het klassieke krijtstreeppak maakt dit seizoen ook een comeback. Vooral wanneer het gedragen wordt als double-breasted, heeft het ook een sterk gentlemanly-karakter. Het maakt je onweerstaanbaar.

4. Hoge taille

Niemand kan het zijn ontgaan dat de damesmode teruggrijpt naar de hoge taille, de jaren-80 taille. Maar wist je dat deze hoge taille ook is doorgedrongen tot de herenmode? Jasje en broek zijn dan verschillend van kleur, dat wel.

5. Peaky Blinders

In de trends voor 2022 zien we nog steeds het ‘Peaky Blinders’ pak, dat ook de voorbije jaren reeds populair was, nog verder groeien. Het Peaky Blinders-achtige maatpak is een driedelig trouwpak met strakke snit. Deze trend geeft een stijlvolle vertaling weer van de Britse stijl van de jaren 1920. Deze maatpakken worden gemaakt in retro stoffen met een pied-de-poule of ruitmotief met contrasterende gilet, en soms hoort bij de outfit zelfs de typische pet of flatcap.

6. Accessoires zijn terug helemaal ín

Denk aan de details. Zonder accessoires is jouw look niet helemaal af. Combineer je maatpak met een bijpassende strik, gepersonaliseerde manchetknopen of een paar leuke bretellen. Ook de gilet is nog steeds zeer populair. Ga voor een stoere armband of een elegant horloge als finishing touches.

7. Matte stof

De stofkeuze is misschien het meest uitdagende onderdeel. Tegenwoordig wordt meer voor ‘matte’ stof gekozen - stof die niet glanst, zoals katoen bijvoorbeeld. Katoen is een prettige stof die een casual uitstraling heeft. Ook stoffen met meer ‘eigenheid’ en met verschillende samenstellingen (zoals bijvoorbeeld in plaats van 100% wol of 100% katoen een complexere samenstelling zoals wol, linnen & zijde samen) die anders aanvoelen vormen een trend. We hebben het niet over de doorsnee stoffen, ze zijn spannender dan klassieke stoffen.

8. Lichte kleuren

In de zomer komen vooral lichte kleuren terug in de trouwkostuums. Dit in een combinatie van vest en broek. Het gaat voornamelijk over lichtblauw tot muntgroen, maar we zien ook meer uitgesproken gewaagde kleuren.

9. Groen is het nieuwe zwart

Een groen maatpak wordt steeds populairder. Groen is vandaag een kleur die we bijna evenveel verkopen als blauw. Van donkergroen tot olijfgroen of zelfs muntgroen, alle nuances zijn mogelijk. Die speciale kleuren waar vroeger niemand naar vroeg, zijn nu helemaal in!

Meer informatie nodig of heb je graag dat wij u helpen met je maatpak?
VILLA VERDI
Kortrijksesteenweg 1045
9051 St.-Denijs-Westrem
BLIJF OP DE HOOGTE

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.